Welkom

Beste Bezoeker,

Als voorzitter van Qualubel doet het me veel plezier u op onze website te mogen verwelkomen.

Onze vzw werd opgericht in 1967 en is de algemene Belgische licentiehouder van de internationale kwaliteitslabels voor oppervlaktebehandeling van Aluminium Qualicoat (voor poederlakken) en Qualanod (voor anodiseren).

De leden van Qualubel zijn Aluminium poedercoating bedrijven en anodiseurs die in het bezit zijn van het betreffende kwaliteitslabel. Ze verzorgen de oppervlaktebehandeling van Aluminium voor toepassingen in de architectuur, de transportsector en de industrie.

We behartigen de belangen van onze leden zowel op nationaal als internationaal niveau. Dat doen we via ons lidmaatschap bij Qualicoat en Qualanod Worldwide maar ook bij Estal, the European association for Surface Treatment on Aluminium, die zelfs heel actief lobbyt op Europees niveau teneinde de belangen van onze sector te vrijwaren.  In al deze Associaties vervullen de Bestuurders van Qualubel vooraanstaande functies waardoor we als klein land toch een grote impact hebben op de koers die deze Associaties varen. 

Onze Raad van Bestuur bestaat uit de heren Timo De Clercq (Alukolor BE), Xavier Michiels (Alulack Courcelles), Philip Hilven (Alural) en mezelf (Laramno). Philip Hilven is tevens Vice-President van Qualanod. Ikzelf ben President van Estal en President Elect van Qualicoat en zal deze organisatie leiden vanaf  begin 2022. Simon Meirsschaut is de Secretaris van Qualubel maar verzorgt tevens het lobbytraject van Estal naar Europa toe en heeft nauwe contacten met European Aluminium.

Als u na het bekijken van deze site vragen heeft of  extra informatie verlangt kan u altijd met Simon contact opnemen via  simon.meirsschaut@qualubel.be

Ik wens u veel leesplezier.

 

Ivo Vermeeren

Voorzitter Qualubel

Ivo Vermeeren

Connexion utilisateur